puddel og chihuahua

i 2006 kjøpte jeg min første puddel l fra Wenke Stubberud.Det var det siste kullet Wenke hadde.

Jeg hadde lenge gått med tanker om å skaffe meg en stor-puddel. Min første hund fikk jeg  som 7 åriing. En sølv mellompuddel fra Danmark, og Pussi het hun.

Da jeg har en veninne  , som jobber som hundefrisør, og er oppdretter av hvite storpuddel, og hadde vært i avlsråde i flere tiår, hjalp hun meg til å gå igjennom de forskjellige linjene med tanke på å få en så sund hund som mulig.

"Ramona Delicious Moon "er hennes navn.

Nydelig , elegant, feminin, morsom,leken ,  litt rampete, og blir " aaaldrig "voksen. Når det kommer noen hit, er det selfølgelig for å treffe henne !!!!! Og hun hopper og danser og smiler . 😀

Hun var mye sammen med min gamle siberian Husky , Egon, som var full av liv , til de siste to månedene i sitt liv. Han ble hennes leke-kamerat, og de hadde det så fint sammen. Da han døde 14,5 år gammel, ble det stusselig for Ramona ,med "bare" de små hundene.

I mai 2010 fikk hun et kull med valper .

6 sykker , 3 jenter og 3 gutter.

Det ble til at jeg beholdt en gutt og en jente. Selvfølgelig skulle jeg ikke det,jeg skulle bare ha en jente jeg.🙂

Orlando Moon, (Orlando )og Moon Amore ( Lizett/Lisa som det passer ).Begge smiler de 🙂

Orlando er min Don Juan , og bodyguard. Men kjemepsnill.

Lisa er litt forsiktig av type , mot nye ting og veldig voldsom i leken med sin bror.

 

 

Våren 2012 skulle jeg lete etter en chihuhua gutt på nettet for en veninne. Jeg fant flere og lagret disse.

Så en dag mens jeg bladde blant chihuahua annonsene, dukket det opp en nydelig bildet av en viltfarget frøken med kullsort maske. Gikk stadig tilbake til dette bildet og lagret henne.

Hun var da 5 måneder gammel. Det gikk et par uker, og stadig måtte jeg nyte dette bildet, og titte på annonsen. Til slutt ringte jeg , og håpet på at hun var solgt. Det var hun ikke!!

Med sommerfugler i magen , ble det til at jeg drog og kjøpte henne. Hun var så liten , i forhold til det jeg var vant til. Og jeg tenkte" Guri, hva har jeg gjort. Hvordan går dtte med de andre?

Molly kalles hun til daglig Og det har gått kjempebra. Hun slo seg til ro med en gang. ER flink til å passe seg, og eier meg 🙂Vi deler seng.😀😀

Likevel syntes jeg at hun var litt ensom blant de andre, så i juli hentet jeg min andre chihuahua. En hvit gutt, som kalles Jonas. Mopsebos Jonas.

De to er ett. utrolig å se hvordan de holder sammen og hvordan de leker.Like barn leker best heter det. Og ofte kan jeg se hvor rett det er når det gjelder raser. Hvordan de forstår hverandre og hvordan de er samstemt i leken.

Benjamin er Jonas helt og kompis,men også den som blir mobbet litt av Jonas. De leker godt sammen disse to guttene også. Men Benjamin er bare snill og tålmodig.

Jeg er overasket hvordan  Molly og Jonas har markert seg og hvor godt de fungerer sammen med de andre hundene. I tillegg hvor lydige, lette  og glade de er.