Litt om meg

😀Hei ,

Egentlig burde jeg ha skrevet " mitt liv med hund", da dette har vært det viktigste i mitt liv fra jeg var en neve stor.

Eller kanskje jeg skulle si naturen og alt som lever i den.  

Det var perioder jeg stort sett bare var ute med hundene. Det kunne bli både en og to mil om dagen.

Min første hund fikk jeg som 7 år gammel, etter både ha grått og bedt, både vel og lenge. Hunder som  gikk løse smuglet jeg inn, siden de ikke hadde noe sted å bo påsto jeg , og da måtte de få bo hos meg. 😀 Det endte med at de til slutt gikk med på at jeg fikk en liten hund.

Pussi het hun og var en mellom ,sølv puddel. Dansk herkomst.

Etter det har jeg hatt mange hunder i mitt liv. Alle har vært høyt elsket.

I oppveksten var det en golden retriever, Fleur , som ble min faste og trofaste følgesvenn. Og hun var det i over  atten år.

Rotweileren Gorm , og gatemixen Rex , var lenge en del av min barndoms minne. Og Trixie ( en finsk spets) .

Kaninene min fikk jeg på betingelse av at avkommene skulle bli slaktet . Det var ja, i min munn, for å få de , ....og NEI når kaninungene ble store . Jeg bygde bur på bur. Det lille huset i hagen ble kaninhus. Jeg gikk hver kveld etter skolen med to store striesekker på ryggen , og  plukket gress. Det endte til slutt med at mine foreldre byttet noen av mine kaniner med slakt. Til min store sorg. 

Min første borzoi kjøpte jeg som 20 åring. Og har hatt borzoi i 30 år. For et par år siden døde min siste borzoi av alderdom. Det er noen  fantastiske hunder med en vidunderlig personlighet , som bare må oppleves 🙂

Mine første tibetanske spaniel kjøpte jeg i 1994 . Tibben er en herlig, vennlig og behagelig liten venn, og en nydelig hund som jeg ble forelsket i fra første blikk.

Sammen med mine " tibber " hadde  jeg også på 1990 tallet,   alaska malamutt ,Luna og siberian huskyen Egon . I 2000 kom også  Charmen.

På tur med sakkovogn , og hunder løse . Et fantastisk liv.

Nesten alle ble gamle , og er nå ikke her lengre.

Min første boston terrier kjøpte jeg i 2003, og hadde god kontakt med oppdretteren  Eli Bjørklund , som var en god støtte og veileder i alle år hun levde .

Da Egon , og Ramona , som hadde stor glede av hverandre i lek ,  var de siste som var igjen av mine store hunder, ble det et savn for Ramona da Egon  døde,.. nesten femten år gammel.

Derfor ble det til at jeg bestemte meg for å sette et kull på Ramona, og beholde en jente, slik at de kunne få være to.

Det ble til at jeg beholdt to valper , Orlando og Lizett. Disse er nå 5 år og Ramona er 9 år. November 2013 , kom Sophia tilbake , og fra andre kullet til Ramona beholdt jeg Selena. De har stor glede av hverandre.

I juni 2015, fikk Lizett sitt første kull , og jeg sloss med meg selv....hver dag. Vil så gjerne beholde en...to. De er så fantastisk skjønne, og jeg bare elsker dem. Men fornuften sier nei.

Et par barn har det også blitt med tiden, samt drømmen om hest.

En kan vel si at essens i mitt liv alltid har vært dyr og naturen , og det at jeg mener at man skal respektere og ta vare på naturen og dyrene.

Det er gleden og  kjærligheten som ligger i å oppleve naturen , og det som lever i den. Det å kunne nyte det , respektere , og dele den med det som hører til i den, enten det er rovdyr ,  beitedyr, fugl eller fisk .Og  ta vare på det som gror i den

😀

 

 

 

Alltid ute på tur med hundene ,. ikke sur, helt fra barna var små
Min datter Fleur
Min sønn Michael
SKOGLUND